Γερμανικά

Πιστεύεις στο μύθο πως τα Γερμανικά είναι δύσκολα? Αν όχι σε περιμένουμε στο κέντρο ξένων γλωσσών “Μαρία Σπανουδάκη” για να εξερευνήσουμε μαζί με τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους μία γλώσσα, η οποία ομιλείται ως μητρική από περισσότερο από 100 εκατομμύρια Ευρωπαίους.

Μην ξεχνάς:

  • Η Γερμανία έχει πάνω από 340 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πανεπιστήμια. Αυτό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσφορές σπουδών στην Ευρώπη.
  • Όποιος εκτός από Αγγλικά μιλάει και Γερμανικά, έχει περισσότερες ευκαιρίες στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
  • Το 40% όλων των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα είναι γερμανοί ή αυστριακοί. Επομένως, η γνώση της γερμανικής γλώσσας είναι σχεδόν υποχρεωτική για όσους Έλληνες απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού.

 

Οι Στόχοι μας

  • Κύριος στόχος μας είναι η πραγματική γνώση της ξένης γλώσσας δίνοντας έμφαση στην προφορά και στην εκμάθηση γραπτού και προφορικού λόγου.
  • Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα επίσης σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Γερμανίας καθώς είναι άξιο να αναφερθεί πως η Γερμανία έχει χαρακτηρισθεί ως “Χώρα ποιητών και διανοουμένων”.
  • Μέσω δημιουργικών απασχολήσεων στοχεύουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την γλώσσα.

 

Tμήματα

 

Primarstufe για παιδιά από Γ έως Ε Δημοτικού
A1 για παιδιά από Ε   Δημοτικού
Α2 για παιδιά από ΣΤ   Δημοτικού
Β1 για παιδιά από   Α Γυμνασίου
Β1 Zertifikat για παιδιά από   Α Γυμνασίου
B2 για παιδιά από   Β Γυμνασίου
B2 Zertifikat για παιδιά από   Β Γυμνασίου
C1 Ενήλικες
C2 Ενήλικες

 

Γερμανικά

Παράδειγμα δημιουργικής δραστηριότητας στον χώρο μας:

Θέμα: H γιορτή του Άγιου Μαρτίνου στην Γερμανιά

Πληροφορίες: Ο ‘Αγιος Μαρτίνος και τα φαναράκια ( St. Martins Zug mit Laternen)

Στις 11 Νοεμβρίου γιορτάζεται στη Γερμανία (και σε άλλες χώρες ) ο Άγιος Μαρτίνος.

Ο Μαρτίνος ήταν Ρωμαίος στρατιώτης στην υπηρεσία του Καίσαρα. Είχε καταταγεί πολύ μικρός, μόλις 15 χρονών. Ένα πολύ κρύο βράδυ με χιόνι καθώς καβαλούσε το άλογο του, βλέπει μπροστά του έναν σωρό και προσπάθησε να καταλάβει τι είναι. Ξάφνου βλέπει έναν ζητιάνο , εξαθλιωμένο που κινδύνευε να πεθάνει από το κρύο. Ο Μαρτίνος δεν είχε τίποτα ναπροσφέρει στον ζητιάνο για να τον βοηθήσει, οπότε έβγαλε την κόκκινη κάπα του, πήρε το σπαθί του και την έκοψε στα δυο. Πρόσφερε το ένα κομμάτι στον ζητιάνο για να σκεπαστεί και να ζεσταθεί λίγο. Το ίδιο βράδυ, ο Μαρτίνος είδε στο όνειρο του να εμφανίζεται ο Χριστός με τη μορφή του ζητιάνου. Μετά από αυτό, έφυγε από τον στρατό, βαφτίστηκε Χριστιανός και πήγε στην Γαλλία.

H μέθοδός μας:

  1. Mε ευκαιρία την όμορφη αυτή γιορτή δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τα διαπολιτισμικά στοιχεία της Γερμανίας.
  2. Οι μαθητές μας μπαίνουν στην ατμόσφαιρα αυτής της γιορτής φτιάχνοντας και οι ίδιοι φαναράκια για να φωτίσουν σύμφωνα με το έθιμο το δρόμο που περνάει ο ¨Αγιος.
  3. Ακούνε τραγούδια παράλληλα ευχάριστα για την ηλικία τους που τους κινούν το ενδιαφέρον και τους βοηθούν να αγαπήσουν την γλώσσα όπως το ακόλουθο: https://www.youtube.com/watch?v=PG7chuFL_Dk
  4. Mε αυτό τον τρόπο έχουμε καταφέρει και την εκμάθηση νέου λεξιλογίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές μας να περάσουν δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο τους.

 

Φωτογραφίες από τη Γερμανία

TOP