Ιταλικά

Γιατί να μάθω Ιταλικά:

1) Για να ταξιδεύω: Η Ιταλία έχει πολύ όμορφες πόλεις αναγεννησιακής ή μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και αναρίθμητα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, όπου καταφτάνουν εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε μέρος της γης για να τα επισκεφτούν.

2) Για να σπουδάσω: Πολλές Ιταλικές Πανεπιστημιακές Σχολές δέχονται Έλληνες φοιτητές για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

3) Για να βρω δουλειά: Πλήθος ελληνικών επιχειρήσεων που συνεργάζονται με ιταλικές εταιρείες, προσλαμβάνουν προσωπικό, που εκτός των αγγλικών, πρέπει να γνωρίζουν ιταλικά. Επιπλέον, μεγάλο ποσοστό των τουριστών στην Ελλάδα είναι από την Ιταλία και επομένως, πολύ συχνά οι τουριστικές επιχειρήσεις ζητούν υπαλλήλους που να μιλούν ιταλικά.

4) Γιατί μου αρέσει η τέχνη και η αρχιτεκτονική: Η χώρα αυτή φημίζεται για την παράδοσή της στην τέχνη και την αρχιτεκτονική. Διεθνούς αναγνώρισης είναι η έκθεση Biennale στην Βενετία, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες ενδιαφερόμενοι από όλον τον πλανήτη.

5) Γιατί μου αρέσει η μελωδικότητα της γλώσσας: Τα ιταλικά είναι μελωδική γλώσσα, όμορφη σαν άκουσμα και ιδιαίτερα προσιτή, ειδικά σε εμάς τους Έλληνες.

6) Γιατί είναι εύκολη γλώσσα: Για τους Έλληνες, τα ιταλικά θεωρούνται εύκολα, γιατί οι γλώσσες μας έχουν πολλά κοινά σημεία ως προς την σύνταξη, ενώ πολλές λέξεις είναι κοινές και στην ελληνική και στην ιταλική γλώσσα. Ακόμα, η ελληνική και η ιταλική κουλτούρα μοιάζουν αρκετά και έτσι είναι ευκολότερο για τους Έλληνες να καταλάβουν καλύτερα την ιταλική νοοτροπία.

7) Μου αρέσει ο κινηματογράφος και η μουσική: Μεγάλο πλήθος ιταλικών ταινιών έχουν αφήσει ιστορία και έχουν ιδιαίτερη θέση στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Η ιταλική μουσική είναι επίσης γνωστή, ξεκινώντας από κλασικούς συνθέτες (Verdi, κτλ.) και φτάνοντας σε νεότερους σύγχρονους καλλιτέχνες.

Ποιοι μπορούν να μάθουν ισπανικά :

Παιδιά κάθε ηλικίας καθώς και ενήλικες

Ποιες μεθόδους χρησιμοποιούμε :

Το υλικό διδασκαλίας επιλέγεται με αυστηρά κριτήρια ανάλογα με την ηλικία των μαθητών μας ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει. Χρησιμοποιούμε σύγχρονες μεθόδους ώστε το μάθημα να γίνεται ευχάριστο και αποτελεσματικό.

Ποια γλώσσα χρησιμοποιούμε στα μαθήματα :

Μιλάμε πάντα ιταλικά ώστε οι μαθητές μας να εξοικειωθούν γρήγορα με τη γλώσσα .

Επίπεδα – Διπλώματα

Ακολουθούμε το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Ξένες Γλώσσες όπου υπάρχουν τα επίπεδα :

  • Στοιχειώδης γνώση
  • Βασική γνώση
  • Μέτρια γνώση
  • Καλή γνώση
  • Πολύ καλή γνώση
  • Άριστη γνώση (Ειδικά μαθήματα)

 Πολιτισμός

Χρησιμοποιώντας ποικίλες διασκεδαστικές δραστηριότητες οι μαθητές δεν μαθαίνουν μόνο την γλώσσα, αλλά και πολλά πολιτιστικά στοιχεία για την Ιταλία, όπως μουσικούς καλλιτέχνες, ζωγράφους, γλύπτες και συγγραφείς. Στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη αντίληψη της Ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας, δεδομένου ότι γλώσσα και κουλτούρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους για μια βαθύτερη κατανόηση.

TOP